Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Δικαιώματα, υποχρεώσεις και ηθική …

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πυρόπληκτων στη Βουλή -Κατέθεσαν υπόμνημα

                                                   

Κινητοποίηση διεκδίκησης «άμεσων και ουσιαστικών μέτρων» για την ανακούφιση των πληγέντων και την ανάταξη των περιοχών τους από τη φονική πυρκαγιά στην Αν. Αττική, πραγματοποίησαν το απόγευμα οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της Ραφήνας και του Μαραθώνα, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή και επίδοση σχετικού υπομνήματος στον πρόεδρο του Σώματος και στα κόμματα.


Αντίστοιχο υπόμνημα κατατέθηκε και στην Περιφέρεια Αττικής. ,,, (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 21:11, 20 Αυγούστου 2018).

Οι πυρόπληκτοι διεκδικούν. Κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και διεκδικούν ότι νομίζουν ότι τους ανήκει και δικαιούνται. Δικαίωμά τους, σε μια Δημοκρατία. Αλλά μια στιγμή.

Από πού διεκδικούν ικανοποίηση των αιτημάτων τους, που συνεπάγονται σημαντικά ποσά χρήματων. Από ασφαλιστικές εταιρείες; Από χορηγούς; Από ευεργέτες; Από κοινωφελή ιδρύματα που διαθέτουν χρήματα για σχετικούς σκοπούς υπέρ ανθρώπων που βρίσκονται εις αδυναμία επιβίωσης; Από δωρητές; Από πλουσίους που έχουν ευεργετικές διαθέσεις;

Μάλλον δεν απευθύνονται σε κανένα από τους παραπάνω, ή και κάποιος άλλους που ξεχάσαμε να μνημονεύσουμε.

Απευθύνονται στο κράτος και στα κόμματα. Εξ ου και η διαμαρτυρία ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων  Αλλά και στην Περιφέρεια, αποδέκτη του υπομνήματός των.

Λογικά ζητούν χρήματα των φορολογουμένων να ικανοποιήσουν ιδιώτες, χωρίς κριτήρια και επίκληση κάποιας υφιστάμενης νομοθετημένης πρόνοιας, αλλά γιατί έτσι επιθυμούν..

Όλα τα προηγούμενα χρόνια όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται σήμερα, έκαναν κάτι αναλόγου μεγέθους υπέρ άλλων ομάδων ανθρώπων που βρέθηκαν σε παρόμοιες ή άλλες δύσκολες καταστάσεις;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου