Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Είναι άριστοι, αλλά δεν ζητάμε βοήθεια …

Διαθέτουμε στην Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό κέντρο αριστείας για τη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και δυστυχώς αξιοποιείται μερικώς.
Το κέντρο μπορεί, μεταξύ άλλων, να εκπονήσει σχέδια εκτίμησης κινδύνων από φωτιές, πλημμύρες και άλλους κινδύνους
Το κέντρο τηλεπισκόπησης BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προσφέρει τις υπηρεσίες του, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος παγκόσμιας παρακολούθησης της Γης και της ασφάλειας των πολιτών Copernicus, σε χώρες από την ευρύτερη περιοχή μας μέχρι τη Χιλή, το Περού και τη Μοζαμβίκη, αλλά ακόμα η χρήση του στην Ελλάδα παραμένει στα... βασικά! … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 16:46, 11 Αυγούστου 2018).

Ναι καλά όλα αυτά, αλλά δε γουστάρουμε.

Έτσι λέει το γκουβέρνο και επειδή αυτό γ.. και δέρνει, έτσι γουστάρει και έτσι κάνει. Και με κεντρώες και με δεξιές και με αριστερές ηθικές κυβερνήσεις.

Καθαρή περίπτωση που ξοδεύουμε χρήματα άσκοπα για το καλό της κοινωνίας, διορίζουμε καλούς ή κακούς δημοσίους υπαλλήλους, κάνουν έργο, αλλά  παραμένει στα αχρείαστα και ίσως φανεί χρήσιμο σε άλλους λαούς, κυβερνήσεις, φορείς που ασχολούνται σοβαρά με τα προβλήματα των πολιτών, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Πάντα έτσι λειτουργούσε και λειτουργεί το δημόσιο. Πλήρης αποθάρρυνση συμμετοχής και  προσφοράς στους πολίτες, οπότε οι πολίτες αναγκάζονται να βρίσκουν λύσεις μόνοι τους, καταριόνται το γκουβέρνο και τη διοίκηση και πλήρως αποθαρρημένοι αναζητούν τις δικές τους λύσεις και φροντίζουν μόνον το σπίτι τους τους, ούτε καν το περιβάλλον δίπλα τους και τους γείτονές τους. Ακριβώς όπως έχουν σχεδιάσει για μας οι ταγοί της εξουσίας, για να μας έχουν ως υποχείρια και να κάνουν ότι θέλουν. Κυρίως παραβιάζοντας του νόμους που εκείνοι για κάποιος λόγους ψηφίζουν, αλλά εφαρμόζουν επιλεκτικά και εκδικητικά.

Αμήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου