Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Πως «είδαν» τα διεθνή πρακτορεία και εγώ το διάγγελμα Τσίπρα …

Με εκτενείς αναφορές κάλυψαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και μερίδα του οικονομικού τύπου το διάγγελμα του Πρωθυπουργού,

                                           

Αλέξη Τσίπρα για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21 Αυγούστου 2018).

Όποιος έχει τη διάθεση και το χρόνο ας διαβάσει το άρθρο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Εγώ δε βρήκα τίποτε το ωφέλιμο

Ωστόσο ως ευτυχής πολίτης που χάρις στην στρατηγική μεγαλοφυία του μοναδικού στα Ευρωπαϊκά χρονικά ηγέτη Αλ. Τσίπρας, βγήκα σήμερα πρωί, πρωί από τα επάρατα Μνημόνια, θέλω να διατυπώσω το πως είδα τον ηγέτη και τι κατάλαβα από διάγγελμά του.

Είδα ένα μυξοκλαμμένο Τσίπρα να μας κάνει μια ιστορική ανάδρομή, γνωστή και δυσάρεστη σε όλους, με αναφορές που αναδεικνύουν ομολογώ την ευρύτατη Παιδεία του ηγέτη και το φιλομαθές του χαρακτήρα του.

Γιατί όμως τόση σοβαρότητα και εμφανής προβληματισμός στο πρόσωπό του, ενώ θα έπρεπε να λάμπει από την επιτυχή έκβαση της 10-ετούς σχεδόν περιπέτειας; Η οποία όμως συνέπεσε κατά διαβολική σύμπτωση με την ημερολογιακή λήξη των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων; Οποία αντίθεση με τα πλατεία χαμόγελα και τον ενθουσιασμό του από τις εκδηλώσεις λατρείας που του επεφύλαξε η λαοθάλασσα των κατοίκων της θρυλικής Ιθάκης κατά την περιοδεία του στο λιμάνι της πόλεως, μάλλον αμέσως μετά το διθυραμβικό του διάγγελμα.

Ο Αλ. Τσίπρας κατακεραύνωσε όλους του άλλους, θυμήθηκε όλους τους εχθρούς που εξακολουθούν να είναι εχθροί και επιβουλεύονται τα επιτεύγματα της κυβερνήσεώς του και παρέμεινε στο παρελθόν και τα πεπραγμένα, όπως τα αναγιγνώσκει ο ίδιος και ο λογογράφος του.

Περίμενα να δω ένα Αλ. Τσίπρας να λέει ότι περάσαμε όλοι μαζί εξαιρετικές δυσκολίες και υποστήκαμε μεγάλες θυσίες, πολλοί από τους Έλληνες ανυπέρβλητες και καταστροφικές. Βρισκόμαστε όμως σήμερα εδώ και διανοίγονται νέες σελίδες για την Ελλάδα και τους πολίτες της.

Να λέει ότι εμείς θα ηγηθούμε της νέας προσπάθειας που θα δρομολογήσει την ελπιδοφόρο πορεία της Ελλάδος προς την ανάπτυξη και την ευημερία. Θα κάνουμε αυτό, εκείνο, το άλλο και εν γένει θα ήθελα να ακούσω τις επιλεγμένες πολιτικές, τις νέες στρατηγικές, τους τομείς προτεραιότητας που θα δρομολογήσουν τον ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.
                                                                                                                                
Τίποτε. Παλαιοκομματικός. Εχθρικός. Μουχλιασμένος. Απειλητικός. Νοοτροπία εκδικητικής καμήλας. Εμείς μετράμε. Οι άλλοι τίποτε.

Αλ. Τσίπρας, οι χώρες και οι λαοί δεν ευημερούν με τέτοιες νοοτροπίες. Και χωρίς ικανότητες, γνώσεις, στελέχη και ρεαλισμό.

Πάει και αυτό το τρένο (ή μήπως το βαπόρι;). Πέρασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου