Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

«Εξ αποστάσεως» περιπολίες στο δάσος …

Κάθε βράδυ, από τις δέκα έως και τις δύο το πρωί, ένα κλιμάκιο των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών οφείλει να κάνει περιπολίες στις δασικές περιοχές ευθύνης του. Ως γνωστόν, οι δασικές υπηρεσίες δεν έχουν ούτε εξοπλισμό ούτε αρμοδιότητα επί της κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών.



Τα δασαρχεία υπόκεινται πλέον στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, είναι επανδρωμένα κυρίως με δασολόγους, δασοπόνους και δασοφύλακες και είναι επιφορτισμένα με την αποπεράτωση των δασικών χαρτών, τη διεκπεραίωση των αιτημάτων των πολιτών –π.χ. αποχαρακτηρισμούς εκτάσεων γης– όπως και τη διερεύνηση καταγγελιών. Καθώς, όμως, γνωρίζουν καλά τα δάση, το φυσικό αντικείμενο της δουλειάς τους, έχουν αναλάβει και τον κομβικό ρόλο της επιτήρησης και έγκαιρης ενημέρωσης της Πυροσβεστικής σε περίπτωση φωτιάς. Φυσικά, οι περιπολίες, τις οποίες μοιράζονται εναλλάξ όλες οι ειδικότητες των δασικών υπηρεσιών, πληρώνονται. Με σαράντα ευρώ ισοδυναμεί η νυχτερινή περιπολία, ενώ οι αντίστοιχες απογευματινές, που ξεκινούν μετά το πέρας του ωραρίου, αμείβονται κλιμακωτά βάσει ιεραρχίας. Επισήμως, οι περιπολίες είναι 8ωρες, αλλά για λόγους εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών έχουν μειωθεί σε 4 ώρες … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 17:03, 8 Αυγούστου 2018).


Σημεία και τέρατα. Οι μάγκες δασικοί και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν καταφέρει:
1, Να αμείβονται χωρίς να εργάζονται
2. Να μην έχουν ευθύνες
3. Να παραβαίνουν τον όρκο τους χωρίς συνέπειες
4. Να προκαλούν τους νομοταγείς πολίτες, χωρίς να νοιάζονται και να φοβούνται
5. Να ρεζιλεύουν νόμους, ιεραρχία, νόμους και δεοντολογία
6. Να πλουτίζουν παρανόμως
7. Να μην αξιολογούνται ποτέ για το τυχόν (!) έργο που προσφέρουν
8. Να διαπλέκονται αφόβως
9. Να απολαμβάνουν τη ζωή εις βάρος όλων μας  
10. Να είναι αόρατοι σε εισαγγελείς, ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, επιθεωρητές κα., κα

Υπάρχει άραγε ελπίδα να ξυπνήσουν εισαγγελείς, επιθεωρητές, ανώτεροι και εν τέλει οι πολίτες και να τους βάλουν στη θέση τους;

Μάλλον όχι. Και αυτοί ακλόνητοι θα πίνουν εις υγείαν του κοροΐδου και θα καίγονται τα δάση για ψύλλου πήδημα και χυδαία εκμετάλλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου