Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Υποδείξεις αντί καταγγελίας …

Έχει επικρατήσει η ορολογία να γίνονται «καταγγελίες» όταν οι πολίτες αντιληφθούν μια κατάσταση που δεν είναι κατά τη γνώμη τους σύννομη, παραβιάζει αρχές και κανόνες.

Οι καταγγέλλοντες δεν έχουν κατ΄ ανάγκη τις απαραίτητες γνώσεις για να καταγγείλουν (στην κυριολεξία) παραβίαση νόμων και διατάξεων

Έχει επίσης σχεδόν καθιερωθεί οι αρχές να αγνοούν τα καταγγελλόμενα και να επεμβαίνουν όποτε θέλουν και όταν θέλουν, χωρίς να υπάρχει άμεση απάντηση και καταχώρηση των υποδεικνυομένων / καταγγελλομένων. Υποδεικνύουν δε συνήθως στους πολίτες μήνυση ή έγγραφη αναφορά. Και αυτές οι ενέργειες δεν έχουν συνήθως αποτέλεσμα, γιατί οι πολίτες φοβούνται τη μήνη των «θιγομένων» και των υπηρεσιών που υποχρεωτικά πρέπει να βγουν από την αδιαφορία, τους, τη ραστώνη και τη διαπλοκή σε πολλές περιπτώσεις.

Η λέξη ¨καταγγελία» προτείνουμε να αντικατασταθεί από τη λέξη «υπόδειξη». Η υπόδειξη δεν θα έχει καμιά υποχρέωση για τους πολίτες, αλλά θα πρέπει να απαντούν εγγράφως και εντός προθεσμίας οι αρχές αν είναι βάσιμη, τι συμβαίνει και ποια μέτρα – βάσει του νόμου – θα ακολουθηθούν και με ποιο χρονοδιάγραμμα. Τα στοιχεία των πολιτών δεν θα κοινοποιούνται και οι πολίτες που υποδεικνύουν κάτι θα προστατεύονται από το Νόμο και τις αρχές, επί ποινή για τους αρμοδίους.

Ο αντίλογο δεκτός, αν και θα πρέπει να μας απαντήσουν οι νομικές υπηρεσίες του κράτους και το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων..

ΥΓ: Αναζήτησα το νομικό όρο «καταγγελία» και εμφανίστηκε ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα! http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33,15048&_dad=portal&_schema=PORTAL  Τρόμαξα και δεν είχα το κουράγιο να διαβάσω προσεκτικά και επισταμένως. Το μόνο που κατάλαβα είναι  ότι πρέπει να είναι ανόητος ο πολίτης που προβαίνει σε «καταγγελία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου