Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


18 Οκτωβρίου 2018

Παλιές πληγές, νέα λάθη, χαμένες ευκαιρίες …

Ο γεωγραφικός όρος «Μακεδονία» χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα για μια περιοχή που καλύπτει μεγάλο μέρος των εδαφών της ΠΓΔΜ.

                                                    

Ο Στράβων είναι σαφής: «Τις περιοχές γύρω από τη Λυγκηστό, την Πελαγονία, την Ορεστιάδα και την Ελίμεια τις ονόμαζαν άνω Μακεδονία». Σημερινές πόλεις της ΠΓΔΜ ήταν πόλεις της άνω Μακεδονίας: η Λύχνιδος (Αχρίδα), η Ηράκλεια Λυγκηστίς (Μπίτολα) και τα Στύβερρα (Πρίλεπ)· εκεί γεννήθηκε ο «Αντίγονος Ηρακλείτου Στυβερραίος Μακεδών», στρατηγός του Φιλίππου Ε΄. Οταν ο Μαργαρίτης Δημίτσας περιελάμβανε και τις επιγραφές της σημερινής ΠΓΔΜ στο βιβλίο του «Η Μακεδονία εν λίθοις φθεγγομένοις και μνημείοις σωζομένοις» (1896), δεν ήταν προδότης εθνικών δικαίων· απλώς γνώριζε Ιστορία. Οποιος αρνείται το γεωγραφικό όνομα Μακεδονία για περιοχές βορείως των ελληνικών συνόρων παραποιεί την Ιστορία … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, 15.10.2018 : 13:16).

Γιατί στην Ελλάδα σπάνια ακούγονται νηφάλιες φωνές και απόψεις, ενώ ευδοκιμούν απρόσκοπτα οι παράλογοι, οι άσχετοι οι ανέντιμοι, οι λαοπλάνοι, οι διαπλεκόμενοι και άλλοι πολλοί. Θα μου πείτε, μα είναι τα προϊόντα μιας κακής εκπαίδευσης και απαιδευσιάς και περιφρόνησης προς τη καλλιέργεια και την απόκτηση Παιδείας, ευθυκρισίας, λογικής και  σεβασμού της δεοντολογίας.

Το άρθρο του καθηγητή Χανιώτη είναι ενδιαφέρον, εστιάζει σε σημαντικά θέματα, προβάλει τα ασθενή σημεία της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση ή καλλίτερα ο ΥΠΕΞ κ. Νίκος Κοτζιάς, υπό το άγρυπνο, καθοδηγητικό και τρομερό βλέμμα του πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρας.

Ας ελπίσουμε ότι η καλή μας Παναγία θα μας προστατεύσει και πάλι και ο Θεός θα βάλει το χέρι του να μην αντιμετωπίσουμε ή πάθουμε εικαζόμενα και απευκταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου