Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αναστέλλει τη λειτουργία του το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σήμερα …

Την ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), ζητά η Σύγκλητος.

Επί ξύλου κρεμάμενο ...
Μάλιστα, ενώ παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση, αποφάσισε να ανασταλεί -συμβολικά- η ακαδημαϊκή λειτουργία των προπτυχιακών προγραμμάτων του ιδρύματος σήμερα, Τετάρτη.

Όπως αναφέρει η Σύγκλητος, αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΟΠΑ, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων, διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι οι συνθήκες που επικρατούν, προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους, κυρίως στους φοιτητές, με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα … (www.cnn.gr, 24 Οκτωβρίου 2018).


Η Σύγκλητος έπρεπε να σφραγίσει το Ίδρυμα και να απαιτήσει από τις αρμόδιες αρχές – αστυνομία, επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, δ/νση Υγιεινής υπουργείου Υγείας, πυροσβεστική, υπηρεσίες πάταξης του λαθρεμπορίου και της διακίνησης προϊόντων απομίμησης, κοινώς μαϊμού, αντίστοιχες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής – να επιθεωρήσουν τους χώρους, να απομακρύνουν ότι είναι απαράδεκτο για τη λειτουργία του Ιδρύματος, να απολυμάνουν τους χώρους και να εγκατασταθούν συστήματα ασφάλειας που θα επιτρέπουν την είσοδο μόνον σε κατόχους κάρτας του Ιδρύματος (φοιτητές και εργαζομένους).

Και όλα αυτά έπρεπε να γίνουν με την υποχρεωτική παρουσία και με τη συνδρομή των φοιτητών, των κκ. καθηγητών και όλων των υπαλλήλων, όχι ως απλών θεατών, αλλά ενεργώντας προς αποκατάσταση του πληγωμένου Ιδρύματος και των χώρων σπουδών, των οποίων τη λειτουργία και συντήρηση κάποιοι άλλοι πληρώνουν ακόμα και αν δεν έχουν πολλά χρήματα και βρίσκονται στα άκρα της Ελλάδος.

Αυτό θα ήταν μια πράξη ευθύνης και σεβασμού και προσπάθεια εξυγίανσης του χώρου. Το κλείσιμο ακόμα και συμβολικό και η ματαίωση μαθημάτων είναι πράξη αντιεπιστημονική, αντιδεοντολογική και ανεύθυνη. Νομίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου