Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Τι ζητάμε από την ΕΕ σχετικά με το μεταναστευτικό / προσφυγικό …

Οι ευρωπαίοι ηγέτες διαβουλεύονται και ξαναδιαβουλεύονται για το Μ/Π αλλά φαίνεται ότι η κάθε χώρα συμπεριφέρεται ως αυτόνομη αγνοώντας τους άλλους και μάλλον επιδεικτικά και ιδιαίτερα χώρες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Μεγάλα προβλήματα εξ αιτίας του γεγονότος ότι βρίσκονται στους δρόμους των διακινητών και των εγκληματιών που ενορχηστρώνουν τις μετακινήσεις και τις ροιές από όλα τα μέρη του πλανήτη προς τη σίγουρη, ευημερούσα, ανθρώπινη, εύκολη στην πρόσβαση και γηράσκουσα Ευρώπη, ή μάλλον τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Είναι λοιπόν λογικό και  προς όφελος όλων να ζητήσουμε από τις ευρωπαϊκές αρχές να  δημιουργήσουν βάσεις δεδομένων και πληροφοριών που θα αφορούν αποκλειστικά όλους τους ξένους που δεν είναι πολίτες της ΕΕ και παρεπιδημούν στις χώρες μέλη, με τον άλφα ή το βήτα τρόπο.

Οι βάσεις πρέπει να περιλαμβάνουν:
1.    Ημερομηνία, πύλη και τρόπο εισόδου
2.    Δημογραφικά στοιχεία (χώρα προέλευσης, φύλο, ηλικία, έγγαμος/άγαμος, παιδιά, γραμματικές γνώσεις, αδρό ιστορικό υγείας, …)
3.    Στοιχεία κατοικίας (χώρα, πόλη, ειδική δομή, άστεγος/η, …)
4.    Επαγγελματική ικανότητα, απασχόληση
5.    Κοινωνικά βοηθήματα που λαμβάνει
6.    Τυχόν συμμετοχή σε πρόγραμμα ένταξης/επανένταξης
7.    Τυχόν συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα γλωσσών, επαγγελματικών ικανοτήτων, …
8.    Ποινικό μητρώο
9.    Στατιστικά στοιχεία ανά χώρα και ειδικότερες περιοχές, από επεξεργασία στοιχείων

Λογικά βάσεις πληροφοριών με τα στοιχεία της μορφής αυτής υπάρχουν ήδη σε πολλές χώρες μέλη. Ελπίζουμε να έχει και η Ελλάδα αλλά δεν κοινοποιούνται ποτέ στου Έλληνες, πράγμα που μας βάζει σε υποψίες.. Ελπίζουμε επίσης ότι ανταλλάσσονται ευχερώς μεταξύ των αρμοδίων υπηρεσιών των χωρών μελών.

Το αν λαμβάνονται ή θα λαμβάνονται υπόψη στους στρατηγικούς σχεδιασμούς είναι άλλη υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου