Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών κάνει ασπίδα εναντίον του Ρουβίκωνα …

Περίπου 20 καθηγητές, νωρίς το πρωί, έκαναν ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά στο γραφείο 516 της Φιλοσοφικής σχολής, το οποίο έχει καταληφθεί από την αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τα μέλη της να εισέλθουν στον χώρο.



Ο Ρουβίκωνας έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκονται στη Φιλοσοφική σχολή για να ενημερώνουν τους φοιτητές σχετικά με τη δράση και τις ιδέες τους.

Ωστόσο, οι καθηγητές που έστησαν την ανθρώπινη αλυσίδα, βρήκαν μπροστά τους φοιτητές οι οποίοι φαίνεται να είναι ομοϊδεάτες του Ρουβίκωνα ή έστω να μην ενοχλούνται από την παρουσία του με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 17 Οκτωβρίου 2018).

Μπράβο σε αυτούς τους λίγους και γενναίους ανθρώπους που αψήφησαν τις απειλές και τις πιθανές έκνομες ενέργειες εις βάρος τους από ανδρείκελα και μισθοφόρους παράνομους και  ανθρώπους που δεν πάνε στο πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν, αλλά να χτίσουν πολιτικές καριέρες και να επιβληθούν με τη βία.

Η λύση είναι η κινητοποίηση των χιλιάδων καθηγητών και φοιτητών που σέβονται το ίδρυμα, τα κόπο τους, τις αρχές τους, τις ευγενείς επιδιώξεις τους. Και άμεσα η πρυτανεία να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του Ιδρύματος και να καλέσει την αστυνομία να αποβάλλει κάθε στοιχείο που αντιστρατεύεται την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και εμποδίζει παρανόμως την οικοδόμηση ευοίωνου μέλλοντος φρονίμων νέων και πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου