Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ατομική και Κοινωνική Περιβαλλοντική ευθύνη …

Η Ελλάδα είναι βρώμικη γιατί δε διαθέτει επαρκείς και αποτελεσματικές υπηρεσίες αποκομιδής και επεξεργασίας απορριμμάτων και αποβλήτων

Η Ελλάδα είναι βρώμικη γατί διαπλεκόμενα με τους πολιτικούς κυκλώματα λυμαίνονται το τομέα και θησαυρίζουν.

Η Ελλάδα είναι βρώμικη γιατί η Μάνα Φύση δεν τα εξαφανίζει με τους κατάλληλους ρυθμούς και όλο προστίθενται νέα και συσσωρεύονται αντί να αποικοδομούνται και να λιγοστεύουν.

Γενικώς το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Ελλάδα είναι γιατί υπάρχει «ρύπανση εγκεφάλου» των Ελλήνων, όπως λέγαμε πριν από 30 και πλέον χρόνια.

Διεθνώς οι εταιρίες και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες πλέον συμμορφώνονται στις επιταγές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και προσφέρουν κάτι από τη λειτουργία και τα κέρδη τους στη Κοινωνία.

Πρέπει να θεσμοθετηθεί τουλάχιστον στην Ελλάδα, η Ατομική και Κοινωνική Περιβαλλοντική Ευθύνη. Και όχι μόνον σε επίσημα κείμενα του κράτους. Να εφαρμοστεί αυστηρά, με συνέπεια και αποτελεσματικά. Και η επιβολή της πολιτικής αυτής να εφαρμοστεί στους παραβάτες, τους παρανόμους, ακόμα και τους αδιάφορους ή τους αμελείς.

Ίσως έτσι δούμε κάποτε την Ελλάδα να ανταγωνίζεται την Τουρκία - που είναι όπως λένε όσοι την επισκέφτηκαν πεντακάθαρη - και άλλες χώρες που σέβονται το περιβάλλον και τους ανθρώπους. 

Διαβάστε μερικές απλές πράξεις που προτείναμε το 2008 και που όλοι μπορούμε να κάνουμε χωρίς δυσκολία στο https://simpleandclear.blogspot.com/2008/08/blog-post_9622.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου