Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Διαφθορά και κακοδιαχείριση πίσω από τα χρέη του Δημοσίου …

Απευθείας αναθέσεις, εξωπραγματικοί προϋπολογισμοί, έλλειψη δικαιολογητικών, ελλιπής οργάνωση εσωτερικών διαδικασιών, εκπαίδευση του προσωπικού και στελέχωση υπηρεσιών εκτοξεύουν στα ύψη τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα καθυστερούν οι πληρωμές των προμηθευτών του.
Το επιτελείο - ούτε καν το όνομα δεν μπορεί να αλλάξει ... 
Τα παραπάνω προκύπτουν από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) το οποίο διαπιστώνει προβλήματα ακόμα και στα ηλεκτρονικά συστήματα και στις εφαρμογές που δεν «επικοινωνούν μεταξύ τους», με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τεράστιες καθυστερήσεις στην πληρωμή των επιχειρήσεών από το Δημόσιο. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, οι δαπάνες για παράδειγμα των δήμων ή των νοσοκομείων δεν εγκρίνονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς είναι αποτέλεσμα απευθείας αναθέσεων με ελλιπή μάλιστα στοιχεία. Είναι ενδεικτικό ότι τα νοσοκομεία έχουν απλήρωτα χρέη από το 2000 ... (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.10.2018 : 20:06).

Είδαμε την παρουσίαση των «αποτελεσμάτων του διενεργηθέντος από το Ελεγκτικό Συνέδριο ελέγχου των Ληξιπροθέσμων Υποχρεώσεων Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης προς τρίτους", στη ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΡΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ»

Μα έκαναν εντύπωση:

1.    Η άνεση να μιλούν οι αρμόδιοι του Ελεγκτικού Συνέδριου για δισεκατομμύρια σαν να πρόκειται για ασήμαντα ποσά. Και κυρίως η παρουσίαση της προέδρου κας Ανδρονίκης Θεοτοκάτου. Ίσως φταίει η παρουσίαση.
2.    Τα ευρήματα και η επισήμανση πολλών δεκάδων παρατυπιών, παρανομιών, κακών πρακτικών, αδυναμιών, εντοπισμό παραλόγων και άλλων καταστάσεων που σε άλλη χώρα δεν θα είχαν φυλακές να βάλλουν μέσα όσους παρανομούν. Στη Βουλή απλώς παρέθεσαν  περιγραφές και δεν είπαν αν υπάρχει ούτε προτείναν θεραπεία. Δε μίλησαν για ευθύνες, ούτε για συνεργασία με τη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες και εποπτικές αρχές για την πάταξη όσων παρανόμως συμβαίνουν στο δημόσιο τομέα
3.    Παρουσίασαν παραδείγματα που αφορούν μερικά εκατομμύρια, ενώ οι υποχρεώσεις του δημόσιου ανέρχονται σε 6 και πλέον δισεκατομμύρια
4.    Η όλη εικόνα είναι απογοητευτική, αποκρουστική, και αναδεικνύει ένα δημόσιο απαρχαιωμένο, στατικό, μη λειτουργικό, εστίας μόνον παρανομιών και μονίμως απροετοίμαστο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις διαφάνειας, χρηστής διοίκησης και κοινωνικής και ατομικής ευθύνης.

Δράμα. Και οι ηλίθιο νομοταγείς πληρώνουν έστω και αν διαμαρτύρονται και αν εν τέλει μισούν τη διοίκηση και τους άθλιους κυβερνώντες.

Και θα το ξαναπούμε.
·         Όλοι στην Ελλάδα έχουν αυτονομηθεί. Ο καθένας κάνει τα δικά του και  να είναι τυπικά εν τάξει (όσο μπορούν και όσο τους επιτρέπουν)
·         Οι έλεγχοι σήμερα δεν γίνονται με επιθεωρητές και επιτροπές. Γίνονται σε πραγματικό χρόνο με υπολογιστές και λογισμικό που είναι εξυπνότερα από τον καθένα από εμάς και επί πλέον εξελίσσονται συνεχώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου