Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Σε αδιέξοδο οι επαφές Ε.Ε. - κυβέρνησης για τη διασύνδεση της Κρήτης …

Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας.

Σε πλήρες αδιέξοδο περιήλθε και ο νέος κύκλος συζητήσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ελληνικής κυβέρνησης για το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας. 
επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας της Κομισιόν Κλάους Μπόρχαρτ, που χειρίζεται όλο αυτό το διάστημα το θέμα, ενημέρωσε χθες με ηλεκτρονική του επιστολή το υπουργείο Ενέργειας ότι θέτει τέλος στις μεταξύ τους συζητήσεις και παραπέμπει τον φάκελο στον επίτροπο Ενέργειας Αρίας Κανιέντε … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 25.10.2018 : 20:06).

Δε μπορεί εύκολα ένας πολίτης να κατανοήσει το πρόβλημα και περισσότερο από όλα να πάρει θέση, να επιλέξη στρατόπεδο.

Ωστόσο βρίσκεται στο εξής δίλημμα: Να πιστέψει τους Έλληνες κυρίους που διαχειρίζονται το πρόβλημα ή να πιστέψει στην πληροφόρηση που εκπορεύεται από τις Βρυξέλλες, τις επίσημες πηγές και τις αρχές που εν τέλει θα καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτικών αναγκών του έργου.

Στο δικό μας μυαλό η επιλογή είναι προφανής. Τις Βρυξέλλες.

Ο υπουργός κ. Σταθάκης δεν μας έχει πείσει ποτέ ότι εργάζεται για το δημόσιο συμφέρον, έχει καλές ιδέες και είναι σε θέση να προωθήσει αναπτυξιακά και  καινοτόμα προγράμματα προς όφελος της χώρας και  των πολιτών της.

Αντίθετά το θεωρούμε κρυψίνουν, αδιάφορο, διαπλεκόμενο, πλούσιο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και δεν τον απασχολούν οι χιλιάδες άνεργοι νέοι και  το μέλλον τους.

Κάνουμε λάθος; Αν, ναι τότε ο κ. Σταθάκης πρέπει να μας πείσει περί του αντιθέτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου