Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Υπάρχουν άραγε κατάλληλοι άνθρωποι στην Ελλάδα …

Οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά μεγάλου μεγέθους προβλήματα: Κλιματική αλλαγή, νέες επερχόμενες τεχνολογίες, υπερπληθυσμός, κοινωνικές ανισότητες, συστηματική ή υποκινούμενη ή αυθόρμητη μετανάστευση, περιορισμένα αποθέματα και  πηγές κατάλληλου νερού, εκπαιδευτικές ανάγκες, αξιοπρεπής διαβίωση, υπερτουρισμός, ηθικά και κοινωνικά διλήμματα, θρησκευτικές πεποιθήσεις και συνακόλουθες συμπεριφορές και άλλα πολλά. Παγκόσμια, κοινωνικά, Ελληνικά, ανθρώπινα.

Και ενώ ακόμα και στην Ελλάδα χάρις στον Παγκόσμιο Ιστό τελικά και εξ αυτού και σε κάποια ελληνικά ΜΜΕ και μέσω των λεγόμενων ή και πραγματικών δημοσιογράφων οι Έλληνες παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται στον πλανήτη και  στις δυναμικές, προσεκτικές και  έξυπνες κοινωνίες. Ναι αυτές των ενάρετων κύκλων.

Και τι γίνεται αναρωτιόμαστε όλοι στις κοινωνίες των φαύλων κύκλων, Και στην Ελλάδα;

Άκρα του τάφου σιωπή. Μια ακόμα ευκαιρία για να διαπιστώσουν πόσο σάπιο είναι το σύστημα και ειδικότερα το πολιτικό σύστημα. Ναι αυτό που θα έπρεπε να κινείται πολύ γρηγορότερα από τους πολίτες, τους δήμους, τις μικρές ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες, τους δασκάλους και τους καθηγητές, τους πνευματικούς ταγούς, την λεγόμενη ελίτ είτε οικονομική είτε πνευματική.

Κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλίες και κανείς δεν ασχολείται. Λογική υπόθεση ότι κανείς αρμόδιος δε γνωρίζει τα θέματα, βαριέται, δεν του ζητούν επιτακτικά να ασχοληθεί, δεν αξιολογείται και έχει μάθει καλά να λέει ότι τίποτε δεν είναι τεχνικό, επιστημονικό, επείγον ή απαραίτητο, αλλά όλα είναι στη σφαίρα της πολιτικής και άρα όλα θα λυθούν όποτε γουστάρουν οι ίδιοι με πολιτικές αποφάσεις. Δηλαδή ποτέ. Και όταν σκάσουν τα προβλήματα θα τρέχουν με το πυροσβεστήρα στο χέρι να σβήσουν τις φωτιές και να σώσουν τα έπιπλα και φυσικά να κονομήσουν από την πυρόσβεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου