Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Διαπίστωση …

Έχουμε πλέον συνηθίσει να βλέπουμε τα σκυθρωπά πρόσωπα των κκ. δημάρχων της Ελληνικής  επικράτειας, όταν τους προτρέπουν τα ατσάλινα ΜΜΕ να πουν κάτι όταν υπάρχουν κακές ειδήσεις. Όπως θάνατοι, πλημμύρες, τραγωδίες, τραυματισμοί, θεομηνίες, εγκλήματα, απάτες, καταστροφές, διακοπές παροχής – ο Θεός να τις σ πυρκαγιές, κα, κα. παρόμοια.

Και αυτοί πάντα εξαίρουν την αυτοθυσία των υπαλλήλων τους, τις μοναδικές αρετές τους, την ικανότητά τους, τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους να συνδράμουν τους χειμαζόμενους δημότες τους. Ναι, αυτούς τους βαριεστημένους καρεκλοκένταυρους που αντιμετωπίζουν οι δημότες στην καθημερινότητά τους.

Ποτέ βέβαια δε μιλούν για επαγγελματισμό και ποτέ δεν προκύπτει ο επαγγελματισμός των περί ου ο λόγος, από τα αποτελέσματα των ενεργειών τους. Περισσότερο δε από όλα των προκλητικών και αποτρεπτικών σχεδιασμών και εφαρμογών και την επιτυχή υλοποίησή τους.

Κανένας κ. δήμαρχος δε μιλά για νέα σχέδια, αναπλάσεις, απαραίτητα έργα, σχεδιασμούς για τους νέους και τα παιδιά, καινοτόμες λύσεις ή έστω αντιγραφή καλών πρακτικών άλλων επιτυχημένων πόλεων του εξωτερικού, σύγχρονα σχολικά κτήρια, δημιουργία ελκυστικών δημόσιων χώρων, αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, των ανακυκλούμενων και  των κομποστοποιουμενων αποβλήτων, κανόνες στη στάθμευση, αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης από κατοικίδια, υπηρεσίες εκ αποστάσεως, επιστημονική διαχείρισης του πρασίνου, ελεύθερα και μεγάλα πεζοδρόμια ώστε να μην κυκλοφορούν οι άνθρωποι στους δρόμους ως τροχοφόρα και άλλα πολλά, που έκαναν τη ζωή των δημοτών καλύτερη, ευκολότερη, απλούστερη, περισσότερο ανθρώπινη και ευχάριστη. 

Και αν δεν υπάρχουν κακές ειδήσεις; Μη στενοχωρείστε. Θα τους δείτε παραμονές εκλογών να πουλούν τη πραμάτεια τους και να εκθειάζουν τα προτερήματά τους, Τα οποία φυσικά δεν διαπιστώσατε τα προηγούμενα χρόνια της θητείας τους ή της σιωπής τους.

Έρρωσθε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου