Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ ο Ευ. Τσακαλώτος πριν τη Σύνοδο του ΔΝΤ στο Μπαλί …

Επαφές με επενδυτές στην Ασία

Ο υπουργός Οικονομικών θα βρίσκεται την Τρίτη στη Σιγκαπούρη και την Τετάρτη στο Χονγκ Κονγκ όπου θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων.

Ειρωνικό και περιπαικτικό ύφος ή μου φαίνεται...
Στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για να πάρει μέρος στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Οκτωβρίου).

Στο πλαίσιο της περιοδείας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι την επόμενη Κυριακή, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να συναντηθεί -μεταξύ άλλων- και με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, όπου θα τεθεί το θέμα των συντάξεων.

Στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει τις νέες του προβλέψεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόσο σε επίπεδο μακροοικονομικών όσο και σε επίπεδο δημοσιονομικών μεγεθών.

Το Ταμείο είχε επιμείνει στα τέλη του περασμένου μήνα στην εφαρμογή του νομοθετημένου μέτρου για την περικοπή στις συντάξεις, εκτιμώντας πως θα βελτιώσει τις προοπτικές για την Ελλάδα και θα στείλει ισχυρό μήνυμα στους επενδυτές πως η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις είχε σημειώσει ότι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ωθεί την Ελλάδα προς μία πιο φιλική στην ανάπτυξη και πιο κοινωνικά δίκαιη πολιτική, δημιουργώντας δημοσιονομικό χώρο για μειώσεις φόρων και δαπάνες κοινωνικής πολιτικής. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΤΡΙΚΗ, UPD:12:45, Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 12:31).


Και  εγώ φίλτατε Τσακαλώτο θα γούσταρα ειδικά αυτή την περίοδο ένα ταξιδάκι. Μάλιστα στη τεχνολογικά θριαμβεύσα Σιγκαπούρη και στο εξωτικό Μπαλί θα πέταγα τη σκούφια μου.. Άσε τη πρώτη θέση, τα ξάστερα ξενοδοχεία , το εξωτικό φαγητό, τις βόλτες και τις επαφές με τα ανφάν γκατέ της Οικουμένης.

Τώρα για τις επενδύσεις έχω μια μικρή αμφιβολία.

Εγώ αν ήμουν επενδυτής και με έπειθες – αν και  πολύ αμφιβάλλω για τα επιχειρήματά σου, το ύφος σου και  την πειθώ σου, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας σου - να έρθω στην Ελλάδα, μόλις έβλεπα τους τοίχους των Αθηνών και τα σκουπίδια θα πήγαινα γραμμή στην Τουρκία, ή τη Βουλγαρία, ή τη Ρουμανία, τη Τσεχία. Τέλος πάντως αλλού. Σε μια πολιτισμένη χώρα με κυβέρνηση που είναι νοικοκύρης και έχει σοβαρό πρόγραμμα για τη χώρα.

Επειδή όμως δεν θα αναβάλεις το ταξίδι σου δοξάζοντας αυτά που έχω να σου πω, σου εύχομαι καλό ταξίδι. Και μη ξεχνάς το φωστήρα κ. Δημήτρη ή Δήμο Παπαδημητρίου που έκανε τα ίδια ταξίδια πάνω κάτω..  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου