Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Διαπίστωση …

Εδώ και κάποιο διάστημα βλέπουμε παρεμβάσεις ιδιωτών στην περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000 της Βραυρώνος.

Ο ένας κάνει περιφράξεις χέρσων τόπων. Ο άλλος μετατρέπει αμπέλι σε οικόπεδο με περίφραξη επί του κεντρικού δρόμου Αρτέμιδος Σπάτων – Μαρκοπούλου και κάνει παρεμβάσεις στην είσοδο επί το δρόμου φυτεύοντας δένδρα της αρέσκειας του. Ο άλλος οργώνει χέρσα περιοχή και την εκμεταλλεύεται για καλλιέργειες και προφανώς με λιπάσματα, ψεκασμούς και ότι άλλο θέλει εντελώς ανεξέλεγκτος. Ο άλλος μπαζώνει απέναντι στο θλιβερό και αντιαισθητικό αυτοσχέδιο παράπηγμα στο οποίο πουλά αγνώστου προελεύσεως αγροτικά προϊόντα, ώστε να σταθμεύουν αυτοκίνητα αγοραστών και στην απέναντι πλευρά του δρόμου. Ο άλλος, ακόμα και το μεγάλο πολυτελές ξενοδοχείο της περιοχής, βάζει ότι πινακίδα θέλει για να προσελκύσει πελατεία ή να τη διευκολύνει. Ο άλλος μετατρέπει πολυβολείο άλλων εποχών σε εξοχική κατοικία και παρεμβαίνει στο περιβάλλοντα χώρο όπως θέλει. Ο άλλος εγκαθιστά φωτοβολταϊκή εγκατάσταση μέσα σε χώρο, που προφανώς ισχυρίζεται ότι του ανήκει, αλλά σε πολύ μικρή απόσταση από τον αρχαίο ποταμό Ερασίνο, τον οποίο οι αρμόδιοι δε θέλουν να οριοθετήσουν και έτσι χτίζουν το κήπο του λογικά αυθαίρετου σπιτιού, ακόμα και επάνω του (ναι, ναι πιστέψτε το ).

Περιμένουμε να αν δούμε πότε ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, το υπουργείο Περιβάλλοντος, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Πολιτισμού, το Δασαρχείο, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική και άλλοι αρμόδιοι θα αποφασίσουν να επισκεφτούν την περιοχή, θα αντιδράσουν στις παρανομίες και τις καταγγελίες που γίνονται και θα εφαρμόσουν τους Νόμους.

Μάλλον ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου