Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

Ένα άχρηστο έργο που θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις …

Μας ειδοποίησαν από την περιοχή του Ωρωπού (2/10/2018) για ένα έργο που αφορά το δήμο Μαρκοπούλου και όπως λέει το Δελτίο Τύπου, Δ.Τ. - ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΡΑΣΙΝΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ». ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙΠΛΛΗΜΥΡΙΚΑ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΒΡΑΥΡΩΝΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ.

                                                       
Δημοπρατείται το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής». Θωρακίζονται αντιπλλημυρικά οι δήμοι της Αν. Αττικής και ο αρχαιολογικός χώρος του Ναού Βραυρωνίας Αρτέμιδος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης θέτει σε τροχιά υλοποίησης τη διαδικασία δημοπράτησης ενός εκ των σημαντικότερων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για την Ανατολική Αττική. Πρόκειται για το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής», το οποίο επί χρόνια παρέμενε βαλτωμένο και σήμερα, εκκινούνται οι διαδικασίες επίσπευσής του στο πλαίσιο της υλοποίησης μεγάλων έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, τα οποία έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ειδικότερα, ο κ. Σπίρτζης, υπέγραψε σχετική απόφαση, με την οποία δεσμεύεται ο συνολικός προϋπολογισμός ύψους 48.694.800 ευρώ για τη δημοπράτηση του έργου. Η έγκριση της διάθεσης πίστωσης του έργου, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη δημοπράτησή του, η οποία αναμένεται να τελεστεί από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το προσεχές διάστημα

Το έργο «Διευθέτηση του ρέματος Ερασίνου Ανατολικής Αττικής» θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή των Κεντρικών και Νότιων Μεσογείων, η οποία περιλαμβάνει πολλούς δήμους και συγκεκριμένα τα Σπάτα, Παιανία, Υμηττό,-Κορωπί, Μαρκόπουλο, Μεσογαία -Καλύβια και Κουβαρά. Επιπλέον, θα δημιουργήσει συνθήκες αντιπλημμυρικής προστασίας στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού Βραυρωνίας Αρτέμιδος.


Το έργο σχεδιάστηκε αμέσως μόλις ανέλαβε η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, και  χαροποίησε όλους τους καταπατητές της κοίτης του αρχαίου ποταμού Ερασίνου. Δείτε το ποιο χαρακτηριστικό παράδειγμα στο σύνδεσμο παρακάτω. 

Το έργο προκάλεσε τη σφοδρή αντίθεση της Ορθολογικής Εφορείας που είχε δίκιο σε όλα τα επιχειρήματα που πρόβαλε.

Μετά την εξαγγελία των τεχνικών χαρακτηριστικών του έργου άρχισαν οι τροποποιήσεις εις βάρος του υγροβιότοπου της Βραυρώνος - Περιοχή ΝΑΤΟΥΡΑ 2000, προστατευμένη με το ΠΔ Τεύχος Τέταρτο Αρ, Φύλλου 199, του 2013 - και  εις βάρος του Μουσείου Βραυρώνος. Του Μουσείο, από το χώρο του οποίου ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε τις εξαγγελίες αναβάθμισης του Μουσείου και ανακοίνωσε τα αντιπλημμυρικά έργα. Φυσικά από τότε δεν έγινε τίποτε απολύτως, εκτός από το γεγονός ότι εξασφαλίστηκε η ελευθερία και η ασυδοσία των παρανόμων.

Στις 10 Μαρτίου 2015 μαθαίνουμε ότι ο δήμιος Μαρκοπούλου πανηγυρίζει για τις αποζημιώσεις «ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Υπουργός κος Γ. Σταθάκης, υπέγραψε για την καταβολή των χρηματικών αποζημιώσεων, για τις Απαλλοτριώσεις στο Ρέμα Ερασίνου!» - Βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2015/03/blog-post_74.html 

Τώρα εξαγγέλλονται και τα έργα, τα ΑΧΡΗΣΤΑ έργα, αφού αποζημιώθηκαν χωρίς λόγο  ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ.

Κάποτε πρέπει να επαναστατήσουν οι άνεργοι και οι νέοι αυτής της χώρας.

Τέτοια διασπάθιση χρημάτων για ποιος ξέρει ποια συμφέροντα και ποιους θέλουν να κάνουν πλούσιους, δεν έχει ξανά γίνει με τόσο προκλητικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου