Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Για ένα νέο μεταρρυθμιστικό μοντέλο …

Στο πρόσφατο «μνημονιακό» παρελθόν, πολλές φορές νομοθετήθηκαν μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας που έπρεπε να είχαν νομοθετηθεί εδώ και δεκαετίες. 
 
Υπάρχει πολύ χρήμα ...
Ωστόσο, όσο παρέμενε πολιτική προτεραιότητα η ολοκλήρωση των αξιολογήσεων, δεν υπήρχαν περιθώρια για την πλήρη ενεργοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την εμπεριστατωμένη ανταλλαγή απόψεων με την επιχειρηματική κοινότητα, κάτι που ήταν απαραίτητο τελικά για την αποτελεσματική εφαρμογή όσων νομοθετούνταν … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, 15.10.2018).

Για ένα μεταρρυθμιστικό νέο μοντέλο μας μιλάει ο κ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή. Μας προξένησε εντύπωση. Και για το θέμα και τα πολλά θα και  θα.

Αλλά φαίνεται ότι ακόμα θέλει πολύ καιρό για να ολοκληρωθεί σχεδιαστικά και πάρα πολλά χρόνια για να υλοποιηθεί. Αν ποτέ υλοποιηθεί, μια και  δε βλέπουμε ούτε μαθαίνουμε για μηχανισμούς και δικλείδες ασφαλείας, αποτιμήσεις, αξιολογήσεις, αναθεωρήσεις, αρμοδιότητες, υπευθυνότητες και διεργασίες που θα δίνουν κάποια τουλάχιστον προσδοκία ότι όλα θα εξελιχθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναρωτιόμαστε επίσης ποιος είναι ο λόγο που αναγκάζει ένα γγ, εμπορίου και προστασίας του καταναλωτή να αρθρογραφεί για μεταρρυθμίσεις. Ασφαλώς είναι αξιέπαινος που προβληματίζεται και θέλει να συμμετάσχει στο όνειρο της ανάκαμψης και της οικονομικής ανάπτυξης. Αλλά περιμένουμε από τα κ. Αυλωνίτη να προστατεύσει τους καταναλωτές και  να τους εξασφαλίσει ασφάλεια προϊόντων και επάρκεια σε τιμές λογικές και σε συνάφεια με τις οικονομικές δυνατότητες των στρωμάτων με ισχνά οικονομικά. Οι απόψεις του περί μεταρρυθμίσεων δεν μας αφορούν. Μας αφορούν τα έργα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου