Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Τι θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση. Θέμα 2ο: Αστική ανάπλαση

Οι σημερινές πόλεις έχουν καταντήσει σχεδόν αβίωτες ή τουλάχιστον πολύ λίγες ή πολύ μικρά τμήματα τους πληρούν τις σύγχρονες προδιάγραφες πόλεων. Οι οικιστικές περιοχές βασανίζονται από την επικράτηση και την ασυδοσία των αυτοκίνητων, τα δημόσια κτήριο είναι παράδειγμα προς αποφυγή, η αισθητική είναι σχεδόν απούσα, οι ελεύθεροι χώροι με βεβαιότητα ανεπαρκείς, ενώ εκείνοι που έχουν επιβιώσει ομοιάζουν μάλλον με σκουπιδότοπους παρά με φροντισμένους χώρους κατάλληλους για παιδιά, πολίτες και αναψυχή.

Η βουλιμία των ιδιοκτητών για άμεσο και μεγάλο κέρδος από την αντιπαροχή και εξασφάλιση προνομίων μέσω υπογραφών ακατάλληλων και διαπλεκόμενων πολιτικών χωρίς γνώσεις και διάθεση προσφοράς στην κοινωνία, έχουν καταφέρει να κάνουν τις πόλεις πανομοιότυπες, δύσκολες, ακατάλληλες και ανυπόφορες για τα παιδιά που δεν έχουν χώρους παιχνιδιού. Οι σχολικές και οι μονάδες υγείας στερούνται πολύτιμου περιβάλλοντα χώρου και λειτουργούν με προδιαγραφές του ποδαριού, με αποτέλεσμα να είναι από τα πρώτα και μεγαλύτερα θύματα σεισμών.

Οι πολίτες πρέπει να απαιτήσουν τη συμμετοχή τους σε σχέδια και προτάσσεις ανάπλασης των πόλεων και των οικισμών, αναδεικνύοντας τον πολιτισμό του χώρου, τις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών, τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας και της ρύπανσης από κάθε δραστηριότητα.

Ο πολιτισμός, η ιστορία, η αισθητική, η διευκόλυνση της καθημερινότητας, η λειτουργικότητα, η άθληση, η αναψυχή και οι δυνατότητες κοινωνικών συναναστροφών πρέπει να περιλαμβάνονται στα κριτήρια της αναμόρφωσης των πόλεων. Τα ιστορικά κέντρα πρέπει να διατηρήσουν το χαρακτήρα τους, (ακόμα και με κατεδαφίσεις, αντικαταστάσεις ή ανάπλαση κτηρίων), πεζοδρόμους, ενώ θα πρέπει να μελετηθεί σοβαρά η επέκταση των σχεδίων πόλεως με υποδομές, πριν επιτραπεί η ανέγερση κατοικιών ή χώρων επαγγελματικών χρήσεων.

Στις παραλιακές πόλεις πρέπει να μελετηθεί η προέκταση του δημόσιου χώρου προς τη θάλασσα, με πισίνες για κολύμβηση τους θερινούς μήνες, πράσινο και χώρους περιπάτου και παιχνιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου