Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Βρωμίζοντας την «καθαρή ενέργεια» …

Αυτόν τον καιρό όλοι μιλούν για το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ο αρκτικός κύκλος φλέγεται, η Γροιλανδία μουλιάζει, στη Χαλκιδική ενεργοποιούνται μίνι τυφώνες που βαφτίζονται «καταιγίδες-υπερκύτταρο» και, γενικώς, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστεί το Πρωτόκολλο των Παρισίων, που θέτει τον φιλόδοξο στόχο να περιοριστεί η αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό  Κελσίου. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει να εγκαταλείψουμε τα ορυκτά καύσιμα (πρωτίστως άνθρακα και πετρέλαιο) και να υιοθετήσουμε καθαρές μορφές ενέργειας από τον άνεμο ή τον ήλιο … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21:02, 15 Αυγούστου 2019).

Βρήκαμε ενδιαφέρον το άρθρο του κ. ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ.

Κυρίως γιατί παραθέτει στοιχεία που σπάνια βρίσκουν το δρόμο της δημοσιότητας και οι πολίτες σχηματίζουν συχνά εσφαλμένες εντυπώσεις για σύνθετα προβλήματα που αναφέρονται μεν, αλλά  σπανίως αναλύονται διεξοδικά και εμπεριστατωμένα.

Θα μου πείτε τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες; Μπορούν να σταματήσουν το τρένο της τεχνολογίας πού τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και μπορούν να επηρεάσουν τα ερευνητικά εργαστήρια και τις επιχειρήσεις ανθρώπων που διαβλέπουν ευκαιρίες πλούτου, επιρροής και πρωτοπορίας;

Προφανώς τίποτε δεν είναι άσπρο – μαύρο στη ζωή. Κάθε νέα προσέγγιση έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Οι άνθρωποι έχουν μάθει και πρέπει να μάθουν καλύτερα να περιορίζουν όχι τις γνώσεις και την καινοτομία, αλλά τις αρνητικές επιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου