Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Τι θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση. Θέμα 8ο: Καθημερινότητα

Πρώτον πρέπει να βρεθεί τρόπος να καταργηθούν οι ουρές παντού. Οι ουρές προσβάλλουν τους πολίτες, δεν προσφέρουν τίποτε, δημιουργούν αγανάκτηση και όλα τα τυχόν θετικά που γίνονται τα εξουδετερώνουν και οι πολίτες εξαγριώνονται και παραμένουν εξαγριωμένοι.

Δεύτερον, εκτός της άθλιας συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων και των άθλιων συνθηκών που συνήθως επικρατούν στις δημοσιές υπηρεσίες πρέπει να εκπαιδευτούν όλοι οι ΔΥ που έρχονται σε επαφή με πολίτες να συμπεριφέρονται όπως οι υπάλληλοι των σουπερμάρκετ ΑΒ και κάποιων άλλων. Τα κτήρια πρέπει να αναβαθμιστούν, να δημοσιευτούν προδιάγραφες για τα νέα και οι τουαλέτες όλων - ναι, αυτό τα άθλια κατασκευάσματα που προσβάλλουν τους πάντες - πρέπει να ανακατασκευαστούν βάσει σύγχρονων προδιαγραφών και κανόνων υγιεινής.

Τρίτον, η πληροφορική και η τηλεματική πρέπει να εφαρμοστούν παντού και όλες σχεδόν οι συναλλαγές των πολιτών με το κράτος πρέπει να είναι δυνατόν να γίνονται από το σημείο που ο πολίτης επιθυμεί. Οι τράπεζες άλλωστε και ο ιδιωτικός τομέας έχουν ήδη δείξει το δρόμο εδώ και χρόνια. Όλοι οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις πρέπει να γίνονται πρωταρχικώς από υπολογιστές και σε δεύτερο στάδιο από ελεγκτές.

Τέταρτον, αστυνομία και τροχαία πρέπει να λειτουργούν με την αρχή ότι η παρουσία τους είναι διακριτική αλλά κυρίως αποτελεσματική ως Δαμόκλειος Σπάθη. Οι πολίτες δεν πρέπει να τους βλέπουν να περιφέρονται ασκόπως, σε πηγαδάκια, κουβεντιάζοντας για να περάσει η ώρα και μιλώντας συνεχώς στα κινητά. Αλλά κάθε παρανομία να αντιμετωπίζεται αμέσως και όπως προβλέπει ο Νόμος.

Πέμπτον, Το δίδυμο «Ελλάς και σκουπίδια» πρέπει να πάρει επί τέλους διαζύγιο. Πολίτες και αρχές πρέπει άμεσα να βρουν τρόπους να εξαφανιστούν τα σκουπίδια και η ρύπανση – εμφανής ή αφανής - από όλους τους δημόσιους χώρους. Επίσης όλοι οι δημόσιοι χώροι πρέπει να πάψουν να δένουν την εικόνα λιγδιασμένου χώρου, ίσως με το περιοδικό πλύσιμο.

Έκτον: Σε όλες τις σιάσεις λεωφορείων , τραίνων και σκαφών πρέπει να υπάρχουν αναρτώμενοι πίνακες με τις ακριβείς ώρες διέλευσης και αναχώρησης/άφιξης. Μόνον έτσι οι πολίτες θα ,μπορούν να προγραμματιζόσουν το χρόνο του και να μην περιμένουν άσκοπα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η τηλεματική είναι καλή για το κέντρο των πόλεων, αλλά όχι τα προάστεια και την περιφέρεια.

Έβδομον: Τα περίπτερα πρέπει να εξαφανιστούν από τις πόλεις για λόγους κυρίως υγιεινής, αλλά και αισθητικής. Τα πεζοδρόμια είναι για τους πεζούς και όχι για υπαίθρια σουπερμάρκετ πώλησης ότι ενδιαφέρει τον περσότερά. Να αντικατασταθούν με το κατάστημα ευκολίας / εξυπηρέτησης.

Όγδοον: Πρέπει να παταχθεί η τυραννία – στην κυριολεξία –των αυτοκινήτων, η παρακώλυση των μετακινήσεων που προκαλούν, η ρύπανση, το άδειασμα των τασακιών των καπνιστών οδηγών στα ρείθρα των δρόμων. Η στάθμευση επί πεζοδρομίων και ραμπών για άτομα με ανάγκες.

Ένατον: Να εφαρμοστούν επί τέλους οι νόμοι για την παράνομη αφισοκόλληση, τα πανό των άθλιων κομμάτων και των κομματόσκυλων που νομίζουν ότι προφέρουν κάτι αξιοπρόσεκτο, οι αφίσες των ευγενών καλλιτεχνιών που κοιτούν μόνον τη κονόμα τους και ρυπαίνουν ασύστολα και να διώκονται άμεσα οι δήμαρχοι που διαπλέκονται με το χρήμα και τις «καλλιτεχνικές τους αναζητήσεις».

Δέκατον : Να αποκτήσουν όλοι οι δρόμοι πεζοδρόμια. Όλοι οι δευτερεύοντες δρόμοι μεταξύ οικισμών και ανεκτό πλάτος ένα από τα δυο πεζοδρόμια των πόλεων, ώστε να γίνουν λειτουργικά. Τα δένδρα και οι κολόνες επί των πεζοδρομίων πρέπει να φύγουν ή να μετατοπιστούν σε κατάλληλα σημείο/α, ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και ατόμων με ανάγκες.

Ενδέκατον 
και ίσως τελευταίον : Πρέπει να ενθαρρυνθούν και να καθιερωθούν οι μετακινήσεις μικρών αποστάσεων με ποδήλατο. Για προφανείς λόγους και κυρίως υγείας. Θα πρέπει όμως να θεσπιστούν αυστηροί κανόνες έναντι της αυθαιρεσίας των αυτοκινήτων. Να οροθετηθούν αστικοί ποδηλατόδρομοι (βλέπετε https://simpleandclear.blogspot.com/2016/10/blog-post_59.html ) και ποδηλατόδρομοι της Κυριακής (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.com/2009/06/blog-post_3372.html ).

Προφανώς υπάρχουν και άλλα μικρά καθημερινά πράγματα που εμποδίζουν την ομαλή ζωή στις πόλεις και τους οικισμούς. Ελπίζουμε να δώσαμε μερικά καλά παραδείγματα ευκόλων παρεμβάσεων που μπορούν άμεσα να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη. Προτείνουμε δε να αναζητηθούν και άλλες προτάσεις που έχουμε αναρτήσει από το 2007 στο Ημερολόγιο Απλά και Κατανοητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου