Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Τι θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση. Θέμα 9ο: Σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Μάλλον ποτέ δεν πίστεψε η Ελλάδα στις δυνάμεις της και το γεγονός ότι όλες οι χώρες μέλη της ΕΕ εξ υποχρεώσεως αλλά και κουλτούρας έχουν κάθε καλή (λέμε εμείς) διάθεση να ακούσουν τις ελληνικές απόψεις και να τις επικροτήσουν αν έχουν αξία και μπορούν να οδηγήσουν σε λύσεις. Αυτό όμως απαιτεί σοβαρούς μηχανισμούς, ικανότητα ανάλυσης και μελέτης και εργαλεία συγκριτικής ανάλυσης προτάσεων και λύσεων που έχουν υιοθετήσει οι άλλες χώρες.

Προφανώς η χρεωκοπημένη Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία και ιδιαίτερα τα τελευταία 4 και πλέον χρόνια, δεν ήταν σε θέση να προτείνει και περισσότερο να επηρεάσει θετικά το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, με εκπρόσωπους συχνά αντιευρωπαϊστές, ζητιάνους, μάγκες, προκλητικούς, με περίεργες αντιλήψεις (να το θέσουμε ευγενικά), τα πουκάμισα έξω, την αντισυμβατική συμπεριφορά και τις δηλώσεις εναντίων όλων, ακόμα και ανερμάτιστους και πάντοτε ανεξέλεγκτους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μεγάλη οικογένεια που μπορεί να ανατιπαρατεθει σε όλους τους τομείς με τις υπερδυνάμεις ΗΠΑ, ΚΙΝΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ, ΚΟΡΕΑ και τις εξελισσόμενες ΙΝΔΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ και αρκετές ακόμα. Η ΕΕ είναι η μόνη οικογένεια που μπορεί να αντιπαρατεθεί στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό και στις ακραίες απόψεις στοιχείων που εκμεταλλεύονται τα αγαθά της Δημοκρατίας, των κοινωνικών κατακτήσεων και του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού.

Η ΕΕ πρέπει να επεξεργαστεί πολιτικές εσωτερικής και εξωτερικής μετανάστευσης, ενσωμάτωσης ανθρώπων στο Ευρωπαϊκό οικοσύστημα και ουσιαστικής διαφύλαξης των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων. Η ΕΕ πρέπει να επεξεργαστεί πολιτική ασφαλείας και κατά συνέπεια φαίνεται αναπόφευκτη η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού. Καλό θα είναι να επιταχυνθούν οι σχετικές διεργασίες, αν και οι δυσκολίες είναι εμφανέστατες. Τα ζητήματα αυτά είναι καίριας σημασίας για την Ελλάδα.

Η ΕΕ με το τεράστιο ερευνητικό και επιστημονικό δυναμικό που διαθέτει πρέπει να τρέξει και να πρωταγωνιστήσει στις νέες και πολλά υποσχόμενες τεχνολογικές εξελίξεις, στις οποίες φαίνεται να άφησε ηθελημένα ή αθέλητα άλλες χώρες να εργαστούν αποτελεσματικότερα. Λόγω και της δυσκολίας λήψεως αποφάσεων, οι καθυστερήσεις στους τομείς αυτούς είναι εμφανείς.

Και η Ελλάδα; Πρέπει πρώτα από όλα να συντάξει με τη βοήθεια των καλύτερων μυαλών που διαθέτει, ερωτήματα που απασχολούν και πρόκειται να απασχολήσουν τη χώρα και τους πολίτες της και να ζητήσει από τα ΑΕΙ και τους ερευνητικούς φορείς της χώρας να παρουσιάζουν τεκμηριωμένες απαντήσεις. Τα σχετικά κείμενα μπορούν να αποτελέσουν και τον κατάλογο των θεμάτων που είναι ενδεδειγμένο να θέσει η Ελλάς στις τράπεζες των διαπραγματεύσεων της ΕΕ.

Περιμένουμε τη παρουσίαση της πολιτικής της Ελλάδος απέναντι στην ΕΕ, τους μηχανισμούς συνεργασίας με την Επιτροπή της ΕΕ και της συστηματικής και ουσιώδους πληροφόρησης των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου