Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Σύσκεψη στο ΥΠΠΟ: Εντονη εγκατάλειψη στον περιβάλλοντα χώρο της Ακρόπολης …

Η υπουργός επισήμανε σειρά προβλημάτων και σημείωσε ότι «η εικόνα την οποία παρουσιάζουν τα πέριξ της Ακρόπολης είναι εκείνη της έντονης εγκατάλειψης, που μας εκθέτει στον επισκέπτη που έρχεται ως σε προσκύνημα». 

Εικόνα έντονης εγκατάλειψης παρουσιάζει ο περιβάλλων χώρος της Ακρόπολης, όπως διαπιστώθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε χθες η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, παρουσία του Γ.Γ. Πολιτισμού, κ. Γιώργου Διδασκάλου.

Η υπουργός αναφέρθηκε και στα παράπονα που εκφράζουν τα άτομα με κινητικές δυσκολίες, λόγω των συχνών προβλημάτων που παρουσιάζονται στο αναβατόριο, καθώς συχνά τους ζητείται να αποδείξουν την αναπηρία τους, με έγγραφα τα οποία εν τέλει δεν γίνονται αποδεκτά. Όπως είπε η υπουργός, το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατόν με την έκδοση της Ψηφιακής Κάρτας Πολιτισμού, εν τω μεταξύ όμως, χαρακτήρισε την υπάρχουσα κατάσταση «θλιβερή» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 17:16, 28 Αυγούστου 2019).

Καταπληκτική η κα υπουργός. Αμέσως «είδε» την πραγματικότητα και έδωσε εντολές να γίνουν όλα όπως πρέπει.

Απο όσα περιλαμβάνονται στο άρθρο της εφημερίδας ένα πράγμα δεν παραδέχτηκε η κα υπουργός και δεν έκανε αυτό που πρέπει: Να αναζητήσει ευθύνες από τους χιλιάδες  υπαλλήλους που τρέφονται από το δημόσιο και δεν κάνουν τίποτε. Αφήνουν όλα στη τύχη τους, αδιαφορούν, δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους και ο τόπος ρημάζει. Και ειδικά αυτά, ακριβώς στη μόστρα του Πολιτισμού μας. Στο καμάρι μας. Φανταστείτε τι γίνεται πάρα πέρα.

Με νοοτροπίες και λογικές σαν αυτές της κας Μενδώνη – να μην υπάρχουν ποτέ υπεύθυνοι και να μην αν ζητώνται ευθύνες - τίποτε διαφορετικό από ότι γίνονταν μέχρι σήμερα δεν θα γίνει,.

Απλά η χώρα θα πορεύεται ευθυγράμμως προς την αποσάθρωση, με τους πολίτες μοιραίους θεατές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου