Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Τι θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση. Θέμα 11ο: Πολιτισμός

Όλοι μιλούν για αυτόν, αλλά κανένας δεν κάνει τίποτε. Βρήκαν το κόλπο να λένε μεγάλα λόγια, αλλά ουσία μηδέν. Μιλούν δυστυχώς μόνον οι αποτυχημένοι πολιτικοί και δε μιλούν οι πνευματικοί άνθρωποι, οι πολίτες, οι ειδικοί, οι ποιητές, οι φιλόσοφοι, οι επιστήμονες. Η αλήθεια είναι ότι μιλούν δημοσίως κάποιοι από αυτούς αλλά δεν αποτελούν την απαραίτητη κρίση μάζα, για να προκληθούν σοβαρές, ευχάριστες και ουσιαστικές αλλαγές.

Πρωτίστως πρέπει κάθε κυβέρνηση να ασχοληθεί με το άθλιο και άλυτο πρόβλημα των απορριμμάτων κοινώς σκουπιδιών. Η Ελλάδα πρέπει να καθαρίσει άμεσα και να γίνει (από ότι μαθαίνουμε) Τουρκία.

Οι κοινωνίες πρέπει να ασχοληθούν με την αισθητική και κάθε μικρή η μεγαλύτερη παρέμβαση που μπορεί να κάνει τη ζωή περισσότερο ευχάριστη.

Αρκετά θέματα που αφορούν το πολιτισμό αφορούν και άλλους τομείς στο κατάλογο των προτάσεών μας.

Πρέπει κατά προτεραιότητα να αναθεωρηθούν ο ρόλος και οι επιπτώσεις των ΜΜΕ στη διαμόρφωση των κοινωνιών και των πεποιθήσεων των πολιτών και των νέων και να διαμορφωθεί μια στρατηγική καλών πρακτικών και ανάλογη λειτουργία πού θα σέβονται όλοι.

Ο πρωθυπουργός, υπουργοί και διοικητές σημαντικών φορέων και εταιρειών του δημοσίου, αλλά και ιδιωτικές επιχειρήσεις ίσως στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, πρέπει να βελτιώσουν τις συνεργασίες τους σε θέματα Πολιτισμού. Τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος, Ωνάσειο, Λάτσιο, Λασκαρίδη, Βαρδινογιάννη και άλλα λιγότερο γνωστά, δίνουν το καλό παράδειγμα και πρέπει να ενθαρρυνθούν να κάνουν και μικρές αλλά καίριες παρεμβάσεις σε διαφορετικό επίπεδο.

Ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός πρέπει να καθιερώσει συναντήσεις με ανθρώπους του πνεύματος για τη δρομολόγηση καινοτόμων δράσεων.

Η αδράνεια των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο τομέα αυτό πρέπει να λάβει τέλος.

Η Παιδεία και ο Πολιτισμός μας φαίνονται από την εμφάνιση και λειτουργία των δημόσιων χώρων. Η ανοχή ή και η περιφρόνηση που επιδεικνύουν οι πολίτες σε κάθε τι δημόσιο πρέπει να ανατραπούν και να επικρατήσουν ο σεβασμό, η αισθητική, η συνεργασία, η φροντίδα, η περιφρούρηση από τα κακοποιά στοιχεία.

Απλά και κατανοητά πράγματα εν ολίγοις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου