Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Η Εποχή Των Πόλεων …

Τις τελευταίες δεκαετίες οι περισσότεροι εξακολουθούμε να παρακολουθούμε την παγκόσμια οικονομία και τις επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης στο επίπεδο των κρατών, να συζητάμε για το χρέος της Ιταλίας και τις εξαγωγές της Πορτογαλίας, για το πώς αναπτύσσεται η Νότια Κορέα και το αν δηλώνει έγκυρα στοιχεία για την ανάπτυξή της η Κίνα. 

Ευχάριστο (συμπέρασμα) αλλά όχι πειστικό

Την ίδια στιγμή, όμως, οι αλλαγές εμφανίζονται όλο και λιγότερο ενιαία σε επίπεδο κρατών και όλο και περισσότερο σε επιπεδο περιοχών μέσα στα κράτη (πολιτειών, περιφερειών) ή, όλο και συχνότερα, μεμονωμένων πόλεων. Διαβάζουμε για χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή αναπτύσσονται αργά, για παράδειγμα, αλλά αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά βρίσκουμε στο εσωτερικό τους πόλεις που ακμάζουν και αναπτύσσουν καινούριους τρόπους να αντιμετωπίζουν προκλήσεις (φυσικές καταστροφές, οικονομικές κρίσεις, ανεργία) από μόνες τους … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 21:09, 2 Αυγούστου 2019).

Μας άρεσε το άρθρο. Ίσως γιατί πολλά από τα συμπεράσματα της μελέτης των Αμερικανών συμπίπτουν και με τις ιδέες μας για την αναζωογόνηση και εξέλιξη των Ελληνικών των πόλεων . Και αν δε μας πιστεύετε δείτε για παράδειγμα το  https://simpleandclear.blogspot.com/2017/11/do-it-yourself.html .

Ασφαλώς χρειάζεται κινητοποίηση των κάτοικων και κυρίως να βρεθούν πρωτοπόροι ηγέτες που θα πάρουν επάνω τους τα σχετικά οράματα και τις διεργασίες που θα πρέπει να τεθούν σε κίνηση.

Τι λέτε; Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι; Μπορούν να αναλάβουν το βάρος; Θα τους ακολουθήσουν οι πολίτες; Θα υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα;

Η απάντηση είναι ναι και ίσως η πόλις των Τρικάλων να είναι ένα καλό και ελπιδοφόρο αν και περιορισμένο (ακόμα) παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου