Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Τι θα πρέπει να κάνει μια σοβαρή και εκσυγχρονιστική κυβέρνηση. Θέμα 10ο: Εθνική Άμυνα

Έχουμε σχηματίσει την εικόνα ενός πολύ χαλαρού στρατεύματος (κακή αντιγραφή μιας πολύ χαλαρής κοινωνίας) και μιας δημοσιοϋπαλληλικής νοοτροπίας που ασχολείται μόνο με την κοπάνα και τα βύσματα των στρατευμένων, τη ντροπή σχεδόν να φέρει κάνεις τη στολή, (σήμερα είναι και μάλλον επικίνδυνο), τα συνδικαλιστικά αιτήματα, την αποκατάσταση, τα προνόμια, την πυραυλική εξέλιξη, τα πολλά παράσημα και τις θαυμάσιες αποστρατείες ανωτέρων σε παραγωγική ηλικία, λόγω κομματικών εξελίξεων στην ιεραρχία.

Ακούμε επίσης μόνον για προμήθειας νέων όπλων πάντα από το εξωτερικό, τα τεράστια ποσά, τις απαράδεκτες διεργασίες μέσω αντιπροσώπων και τελικά τη σιωπή όλων των εμπλεκομένων μια και όλοι είναι υπόλογοι. Φανταστείτε την εικόνα που έχουν χώρες φίλοι και εχθροί, για την ηγεσία του στρατεύματος , ενώ κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχτεί ότι οι άλλες χώρες γνώριζαν για τις εγκληματικές συμπεριφορές Τσοχατζόπουλου και όλων των περί αυτόν!. Το «Λούφα και Παραλλαγή» συνοψίζει εναργέστατα το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικότητας.

Ο στρατός θα έπρεπε να είναι πρώτος στην αξιοποίηση συγχρόνων τεχνολογιών, να είναι πρωταθλητής στην Έρευνα και την Τεχνολογία, να καινοτομεί, να είναι μονίμως σε ετοιμότητα, τα μέλη του να είναι υπερήφανα για την αποστολή τους και οι πολίτες να είναι πεπεισμένοι ότι η ασφάλειά τους είναι σε πολύ καλά, έμπειρα και ικανά και αποτελεσματικά χέρια.

Δε θέλουμε να βλέπουμε μανούλες να κλαίνε και να διαμαρτύρονται γιατί τα πολυφίλητα τέκνα τους πάνε σε καλοπληρωμένες ειδικές αποστολές, εθελοντικά.

Πρέπει όλοι οι Έλληνες να υπηρετούν την Πατρίδα, πράγμα που σημάνει στράτευση στα 18 και στράτευση και των γυναικών.

Πρέπει ο στρατός να είναι πρωτοπόρος σε διαχείριση πολλών θεμάτων όπως το περιβάλλον, η ενέργεια, η διαχείριση μεγάλου όγκου αντικειμένων (Logistics), η τηλεματική, οι σύγχρονες τεχνολογίες, οι σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής, η διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, η διατροφή, η Υγεία, η συνεχιζόμενη εκπαίδευση και εξειδίκευση, η μετεωρολογία, η ωκεανογραφία, το διάστημα, οι ανώτατες σπουδές, οι διεθνείς συνεργασίες, κα.

Και εν τέλει οι δαπάνες μισθοδοσίας να είναι κάτω ή στο ύψος του μέσου όρου των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα σε όλα και επαυξάνω με μια ρηξικέλευθη πρόταση: Να απαλλάσσονται πλήρως όσοι και όσες κάνουν παιδί κάτω από μια ηλικία (π.χ. 21). Είναι γνωστό ότι ο δείκτης γονιμότητα είναι αντιστρόφως ανάλογος με την μέση ηλικία της μητέρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή