Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να βάλουν κατώτερο βαθμό εισαγωγής …

Το μέχρι σήμερα χάλι, ντροπή και η πλήρης απαξίωση της ακαδημαϊκής λειτουργίας είναι η εισαγωγή σπουδαστών στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα με βαθμούς 2, 3, 4 ,, 10 με άριστα το 20.

Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν συμβαίνουν σε καμιά πολιτισμένη χώρα του κόσμου. Λογικά είναι και αυτός ένας από του πολλούς λόγους που τα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ διαπρέπουν στο παγκόσμιο στερέωμα.


Πρόσφατα η νέα υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε

«Βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ, τέλος οι «αιώνιοι» φοιτητές» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ UPD:17:15, Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 17:12).


Λαμπρά. Ελπίζουμε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες και να σταματήσουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα να δέχονται φοιτητές που δεν ξέρουν ούτε να γράφουν το όνομά τους.

Εμείς επειδή η ζωή μας έκανε καχύποπτούς σχετικά με τις εξαγγελίες και την υλοποίησή τους από τις κυβερνήσεις, θέλουμε να κάνουμε την εξής πρόταση:
Το κάθε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αποφασίζει με εσωτερικές διεργασίες και  καθορίζει τους ελάχιστους βαθμούς εισαγωγής σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι και για όλα τα Τμήματα και Σχολές του ιδρύματος. Οι βαθμοί αυτοί γνωστοποιούνται στους υποψηφίους ανά έτος, στην αρχή του σχολικού έτους. Αναρτώνται στις ιστοσελίδες των ιδρυμάτων και φέρουν ημερομηνία έκδοσης και λεπτομέρειες που μπορεί να είναι χρήσιμες ή/και αναγκαίες για τους υποψηφίους.

Τα πλεονεκτήματα προφανή και το πεδίο άμιλλας ευοίωνο. Δεν θα επιτρέπεται να γίνονται δεκτές διαφορετικές ρυθμίσεις για κοινωνικούς λόγους, φυσικές καταστροφές και άλλα παρόμοια. Το επίπεδο σπουδών πρέπει να αναβαθμιστεί και να αναβαθμίζεται συνεχώς. Αυτή θα είναι και μια από τις κοινωνικές προσφορές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στους ικανούς, εργατικούς και αποφασισμένους νέους μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου