Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Πολιτιστικός τουρισμός: Χαμένη ευκαιρία ή νέα ευκαιρία; …

Πολύ μελάνι έχει χυθεί και ακόμη περισσότερες είναι οι πολιτικές εξαγγελίες αναφορικά με το «Αναπτυξιακό κεφάλαιο» του Πολιτισμού και της «χαμένης» ευκαιρίας του πολιτιστικού τουρισμού. Η ευκαιρία δεν είναι χαμένη, είναι μπροστά μας αρκεί να δράσουμε με γνώση των διεθνών τάσεων και με άμεση υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών. Διεθνώς, η ανάπτυξη του τουρισμού επιδεικνύει μεγάλη ανθεκτικότητα έναντι της παγκόσμιας γεωπολιτικής αβεβαιότητας και της οικονομικής αστάθειας με προβλέψεις 1,8 δισ. διεθνών τουριστών μέχρι το 2030. 

                                                                           

Η διαπίστωση δείχνει τη «δυνατότητα», που όμως δεν αρκεί. Το θέμα είναι πάντα το «πώς» θα επιτύχουμε αυτά τα επίπεδα επισκεπτών. Η δυσκολία δεν έγκειται στην «υπόσχεση» και στην «εκφώνηση» μιας πολιτικής ή στρατηγικής. Το ζητούμενο είναι πάντα η υλοποίηση και αποτέλεσμα μετρήσιμο με νούμερα και όχι με κοσμητικά επίθετα. Ο σχεδιασμός χωρίς υλοποίηση είναι απλά «ασκήσεις επί χάρτου» … (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ, 29.07.2019 : 21:00).


Δε τα λέει άσχημα η κα Αθηνά Κων. Χατζηπέτρου [οικονομολόγος με εξειδίκευση στην Επιχειρησιακή Ερεύνα και στην Πολιτιστική Διαχείριση, πρ. πρόεδρος Δ.Σ. Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (ΤΑΠ και νέα πρόεδρος του ΤΑΠ ).

Αλλά εμείς ως αφελείς πλην νομοταγείς πολίτες έχουμε μια μικρή απορία που μας βασανίζει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πως κανένας αρμόδιος από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τους καφετζήδες των υπουργείων και των κυλικείων (δε μου φταίνε σε τίποτε οι άνθρωποι που αγωνίζονται για το μεροκάματο), αλλά καταλαβαίνετε φαντάζομαι το πνεύμα μου) δεν βλέπουν ότι η Ελλάς έχει ένα μέιζον και άλυτο πρόβλημα με τα πάσης φύσεως σκουπίδια.

Περίμενα ότι η κα Χατζηπέτρου θα έκανε μνεία και αν δε θέλει να την κάνει δημοσίως μη τυχόν και προσβληθούν οι ταγοί μας, ας μας πείσει ότι έχει θέσει το πρόβλημα στον κ. πρωθυπουργό που την επέλεξε για τις ικανότητές της και ο οποίος δυστυχώς δεν βλέπει ούτε αυτός το πρόβλημα.

Φαύλος κύκλος. Μετά μας φταίνε οι βάρβαροι, όχι ότι οι νεοαφικνούμενοι δεν έχουν τα σκουπίδια σημαία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου