Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Μοναδική ελληνική πατέντα, τα σκουπίδια τουρίστες …

Συναγερμός για τα απορρίμματα


Νεοεκλεγέντες δήμαρχοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα την επόμενη εβδομάδα, όπως ο Μωυσής Ελισάφ στα Ιωάννινα, επισκέπτονται συνεχώς την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, επισημαίνοντας στους υπαλλήλους το μείζον (πανελλαδικά) πρόβλημα και ζητώντας τη βοήθειά τους για μια «πιο καθαρή πόλη». Ο κ. Ελισάφ είπε αυτή την εβδομάδα στην «Κ» ότι η πόλη, «ιδιαίτερα στην παραλίμνια ζώνη, δίνει μια εικόνα έλλειψης καθαριότητας, ιδιαίτερα τις περιόδους με μεγάλη τουριστική κίνηση». Από αυτήν την άποψη τα Γιάννενα μοιράζονται την τύχη όλων των πόλεων της χώρας, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αντιμετωπίζουν εκρηκτική, όζουσα, συσσώρευση του όγκου απορριμμάτων. Η Ηπειρος συγκεκριμένα παράγει 145.000 τόνους απορριμμάτων τον χρόνο, με τα ποσοστά ανακύκλωσης να είναι από τα πιο μικρά της χώρας. Ο κ. Ελισάφ μαζί με τους δημάρχους της περιφέρειας Ηπείρου θεωρητικά έχουν πιο εύκολο έργο, καθώς το εργοστάσιο στο Ελευθεροχώρι της Δωδώνης, που κατασκευάστηκε μέσω ΣΔΙΤ και διαχειρίζεται η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, βρίσκεται σε λειτουργία από τις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου. Μάλιστα, πριν από λίγες μέρες έγινε σύσκεψη για να «υποδέχεται» το εργοστάσιο στη Δωδώνη και τα απορρίμματα της Λευκάδας, η οποία ανήκει σε άλλη περιφέρεια …(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 19:52 , 26 Αυγούστου 2019).

Για αυτό οι ξένοι μας ζηλεύουν, μας μακαρίζουν και ταυτόχρονα απεργάζονται στην εξαφάνισή μας, γιατί δεν αντέχουν την ανωτερότητά μας. Για τα ταλέντα μας, τις καινοτομίες μας, την εφευρετικότητά μας, τις στρατηγικές μας, τις θαυμάσιες λύσεις, την ατσιδοσυνη μας,. Γνήσιοι απόγονοι του πολυμήχανου Οδυσσέα.

Σκουπίδια ταξιδεύουν από τα νησιά μας στην Αθήνα, από τη Πελοπόννησο στη Βόρειο Ελλάδα, στη Δυτική Μακεδονία. Ωραίες διαδρομές, απείρου κάλους. Και όλα αυτά τζάμπα  και χωρίς καμία δαπάνη για τους παραγωγούς και νοικοκύρηδες Έλληνες.

Εδώ και χρόνια άρχισε να εφαρμόζεται το πρόγραμμα «Σκουπίδια παντού, σκουπίδια τουρίστες». Και μάλιστα όχι εποχιακά, αλλά όλο το χρόνο.

Οι καινοτομίες μας σπάνε τα κοντέρ και τα ρεκόρ Γκίνες.

Εμείς απλά περιμένουμε τον πολιτικό μεσσία που θα δει επί τέλους το πρόβλημα του Περιβάλλοντος, θα το κατανοήσει και θα επιδιώξει να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα οι λύσεις που βρήκαν εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια οι άλλες κοινωνίες.

1 σχόλιο:

  1. Προχθές επιτέλους άκουσα στο ραδιόφωνο, κάτι που είναι πασίγνωστο εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Το μόνο ανακυκλώσιμο πλαστικό που έχει ακόμα κάποια αξία είναι το διαφανές ΡΕΤ. Όλα τα άλλα έχουν μόνο αξία ως καύσιμο. Στην Ελλάδα η λύση της καύσης των σκουπιδιών θεωρείται "οικολογική αμαρτία", την στιγμή που ένα μέρος της εθνικής ενέργειας παράγεται από λιγνίτη. Βεβαίως, με την συστηματική ανακύκλωση, στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, η καύση έχει μειωθεί από 50 έως 80%, αλλά παραμένει μια απαραίτητη λύση για τα τελικά μη ανακυκλώσιμα απόβλητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή